Keraamilise plaadi valimine


Keraamilise plaadi valimine
Keraamilisi plaate leidub erinevates suurustes ja disainis.Foto: depositphotos.com

Tänapäeval on keraamilisi plaate olemas erinevate eesmärkide ja ruumide jaoks. Valik peab lähtuma kasutamise eesmärgist ja Teie esteetilistest eelistustest. Keraamilist plaati valides pöörake tähelepanu järgmistele näitajatele:

  • kontrollige mõõtmete – pikkuse, laiuse ja paksuse –, täpsust; need võivad olla vaid väikese kõrvalekaldega;
  • kontrollige serva kvaliteeti ja täisnurkade õigsust. Nende näitajate suur hälve võib rikkuda kaetud pinna üldilme, eriti kui keraamilised plaadid on paigaldatud väikese vuugivahega;
  • põrandaplaadi jaoks on eriti oluline paindetugevus, mida kontrollitakse kummihaamriga koputamise teel;
  • põranda katmisel on oluline näitaja kriimude tekkimist takistava glasuurikihi tugevus. Mitteglasuuritud plaate kontrollitakse kulumiskindluse suhtes;
  • tundke huvi, missuguse plaadiga on tegu. Erineva sordi plaatidel on ette nähtud teatud normikohased hälbed: 2. sordi plaadil võib esineda pinna serva ja värvitooni erinevuse ebaolulisi defekte; 3. sordi plaadil võib olla mõõtmete hälbeid normi piires.

Vali plaadid sõltuvalt kohast, kus sa neid kasutada plaanid. Foto: depositphotos.com

Siseviimistlusplaat

Valige plaat sõltuvalt kasutuskohast. Rahvusvahelise standardi kohaselt jagatakse plaadid sõltuvalt kulumiskindlusest viide gruppi. Toodud tabelis on näidatud, millise pinna jaoks seda või teist plaati võib kasutada:

Grupp

Kasutuskoht

 

Individuaalehitus:

PEI-I

Väikese koormusega ja mittemäärduv ruum (magamistuba, vannituba)

PEI-II

Keskmise koormusega eluruum

PEI-III

Suurendatud koormusega eluruum (esik, köök)

 

Avaliku koha jaoks:

PEI-IV

Sissepääs, äriruum

PEI-V

Pood, restoran, kaubanduskeskus ja muu suure külastatavusega koht

Põrandaplaati valides ostke kare või sile plaat, kuid mitte kunagi läikiv, vastasel juhul libisete Te sellel nagu jääl. Põrandaplaat on suurema paksusega kui seinaplaat ning suurendatud tugevusega. Lisaks on plaaditud põrand alati külm, seega tuleks Teil juba varem sooja põranda peale mõtlema hakata.

Väldi läikivaid plaate, vastasel juhul libised nagu jääl. Foto: depositphotos.com

Tänapäevane plaadivalik sisaldab lisaks alusplaadile ka suures valikus dekoratiivelemente, mis annavad ruumile erilise sarmikuse. Olemas on järgmist liike plaate:

  • äärekaunistus – täisnurkse kujuga plaat, mis paigaldatakse seinaplaadi kahe erineva tüübi vahele, et luua liigendatud ruumi mulje. Nurkades kasutamiseks on olemas ka nurga-äärekaunistuse plaadid. Nurgaplaatide toon erineb alati pisut põhiplaadi värvusest – see ei ole normist kõrvalekalle;
  • dekoor (lisaplaat) – tavaliselt ruudukujuline plaat, mida kasutatakse standardse teema elavdamiseks. Lisaplaadid paigutatakse kogu ruumi põhiplaadi sekka üksteisest teatud kaugusele.
  • dekoratiivne pannoo – eriline lisaplaat, mis koosneb ühest suurest ja mitmest väiksemast plaadist. Pannoo erineb dekoorist teatud süžee olemasolu poolest.
  • friis – horisontaalse riba kujuline plaat, mis on ette nähtud taustajoonise, nagu seina ülaosa, plaatpõranda jmt ääristamiseks. Tihti on friis ornament või mustriline kujutis.

Foto: depositphotos.com

Välisviimistlusplaat

Välisviimistlusplaadi juures tuleb tähelepanu pöörata külmakindlusele:

Markeering:

Kasutuskoht:

А I või В I

külmakindel plaat, sobib välitöödeks

А II või В II

keskmise külmakindlusega plaat

А III või В III

ainult sisetööde plaat

Seinte väliseks katmiseks ja kõnniteede sillutamiseks kasutatakse peamiselt erilist, ilma glasuurita keraamilist graniitplaati. See on suure tugevusega ja täielikult veekindel. Kuna vesi plaati ei tungi, on keraamiline graniitplaat eriti külmakindel ning ei pragune suurte temperatuurierinevuste korral. Selle plaadi kõige levinum mõõt on 10 × 10 cm, kuid nüüd kasutatakse sagedasti ka suuremaid plaate.

Tutvu ka K-Rauta plaadivalikuga!

Foto: depositphotos.com

Alustame Superkodu loomisega! Esimene saade - köök!

Mis on üldse Superkodu? Milline on üks super köök? Superkodu esimeses episoodis saad vastuse mõlemale küsimusele ning langedate oma esimese valiku!


Superkodu köök on selgunud!

Rahvas valis, meie ehitame! Superkodu esimene element on valitud - köök. 64% häältega viis "võidu koju" valik MODERNNE. Ja see köök ka Superkodusse ehitatakse! Lisaks selgus ka esimene loosivõitja, kelleks osutus Kristiina Talvoja - võtame sinuga ühendust!

Võitis Modernne 64% osakaaluga.