FOTOD: häid mõtteid funktsionaalseks garderoobiks


FOTOD: häid mõtteid funktsionaalseks garderoobiks
Foto: Urban Outfitters/Archiproducts

Küsimus, kuidas kodus võimalikult otstarbekalt paigutada ära nii talvised kui ka suvised riided, vaevab ilmselt paljusid. Filmidest või sisustusajakirjadest nähtud grandioossed garderoobitoad ei mahu aga kahjuks enamike argireaalsusse ega ka ruutmeetritele. Kogusime kokku mõned leidlikud lahendused, millest inspiratsiooni ammutada!

Kõige lihtsam ja levinum variant riiete hoidmiseks on liugustega garderoob, kus on oma koht riiulitele, riidepuudele ja pisematele esemetele. Hiigelsuur kinniste ustega kapp matab enda alla aga hulga ruumi ja neelab avarust. Olukorda aitavad mõnevõrra leevendada ustele kinnitatud peeglid, kuid omapäraseks lahenduseks võivad olla ka läbipaistvad klaasuksed. Lisaboonuseks on suurem motivatsioon riiulid korras hoida!

Foto: shutterstock

Üha enam on populaarsust kogumas just avatud garderoobid, mis toetavad ideed maksimaalselt õhulisest ruumist. Kuigi selline garderoob meenutab pigem poeruume kui harjumuspärast kodust keskkonda, on tulemus stiilne ja põnev ning igati katsetamist väärt. Variant on sobilik pigem selliste riideesemete ladustamiseks, mis on tihemini kasutuses ja ei kogu kuude kaupa ühel kohal seistes tolmu.

Fotod 2x: archiproducts.com

Industriaalse tooniga metallist konstruktsioonidele leidub ka naturaalsema ilmega puidust alternatiive.

Foto: ikea.com


Kui unistad eraldi garderoobitoast, kuid sellist tuba lihtsalt elamises ei leidu, siis tasub läbi mõelda, kas ei oleks seda võimalik mõne olemasoleva ruumi arvelt näpistada? Siin on ühendatud pisike, kuid praktiline kodukontor ja garderoob.

Foto: archiproducts.com

Põnev lahendus on ka pisike riiulitega varustatud stange, mis küll suurt garderoobi asendada ei suuda, kuid on heaks abimeheks pisikeses korteris või täienduseks olemasolevale riidekapile.

Foto: urbanoutfitters.com

Sarnane lahendus veelgi minimalistlikumas vormis.

Foto: black-by-design.co.uk

Kui ruum vähegi võimaldab, on hea mõte ühendada garderoob tualettlauaga. Selline lahendus nõuab aga väga läbimõeldud valgustust.

Foto: shutterstock

Kui vahendeid napib, saab väga laheda tulemuse ka taskukohasest MDF plaadist, metalltorudest ja kardinast ise meisterdades. Sahtleid asendab hästi mõni soodne kummut või kenad säilituskarbid.

Fotod: ikea.com

Foto: instagram

Kui kodus leidub mõni nurgake, kuhu kipuvad kogunema üleliigsed esemed, võiks seda vaadelda kui võimalikku kohta ilusale ja korrastatud garderoobile. See kaunis panipaik on vooderdatud kingipaberitega ja varustatud lükanduksega.

Foto: jaboopee.blogspot.com

LOE LISAKS:

ENNE JA PÄRAST: hämara interjööri imeline muutumine värviliseks ja valgusküllaseks

Need on 2017. aasta kõige kuumemad sisustustrendid

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.