Kolm värvitooni, mis tõstavad söögiisu ja kolm, mis langetavad


Kolm värvitooni, mis tõstavad söögiisu ja kolm, mis langetavad
Shutterstock

Tõenäoliselt tuleb see sulle üllatusena, kui olulist mõju avaldab söögitoa värvivalik sinu külaliste söögiisule. Pole kahtlustki, et kõik, kes armastavad oma sõpradele või pereliikmetele pidusööke korraldada, soovivad, et külalised tühja kõhuga ei lahkuks. Õnneks ulatavad värvid meile siinkohal abikäe.

Söögitoa seintele valitud värvitoonil on väga suur mõju sellele, kui palju su külalised söövad ja kas nende söögiisu on kojuminekuajaks rahuldatud.

Isukasvataja: kollane

Uuringud näitavad, et soojad värvitoonid muudavad meid näljaseks. Kui sa soovid, et külalised oma taldrikud tühjaks sööksid (ja seejärel veel pisut lisa paluksid), siis kaalu söögitoa kollaseks värvimist.

Isukasvataja: oranžid toonid

Ka oranžid toonid mõjuvad söögiisule ergutavalt. Ja kui sa ei soovi, et su ruumides pidev halloweeni-meeleolu valitseks, siis eelista pigem pisut leebemaid varjundeid, näiteks melonikarva oranži.

Isukasvataja: punased toonid

Ka punane paneb su külalistel kõhud korisema. Punase toonid annavad inimestele jõudu ja ergutavad neid, nii et jälgi, et sul jaguks piisavalt toitu ka mitmekordseks juurde võtmiseks.

Isukahandaja: sinised toonid

Sinist värvi seostatakse puhkusega ning see loob rahustava õhkkonna, mis omakorda mõjub söögiisule pärssivalt. Siniseks värvitud söögituba võib tähendada seda, et su külalistel on koju tagasi jõudes kõht uuesti tühi.

Isukahandaja: heleroosa

Teiseks värviks, mis ei lase külalistel su maitsvaid küpsetisi täies mahus nautida, on heleroosa, seda eriti siis, kui see on segatud hallide või sinakate toonidega.

Isukahandaja: smaragdroheline

Küllastunud, intensiivsed värvid, mis pole seejuures liiga eredad, annavad meile energiat — näiteks smaragdroheline. Kuid liiga pikalt selle energiat andva värvi mõjuväljas viibides inimesed väsivad. Mis tähendab seda, et su külalised kipuvad varakult koju minema.

Allikas: housebeautiful

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.