Vannituba trendikalt avaraks


Vannituba trendikalt avaraks
K-Rauta

Vannitoa kujundamine on põnev protsess, mille käigus saab kodu väikseimast ruumist luua sisustusnippide abil mõnusalt avara toa

Enne kujundamise juurde jõudmist peavad olema paigas kõik tehnilised detailid – kanalisatsioon, vee äravool, ventilatsioon ning vajalikud seadmed. Need on ilusa ja toimiva vannitoa eelduseks. Alles seejärel saad mõelda avarust loovatele siselahendustele.

Väikeste mõõtmetega vannituba tundub suurem ja valgusküllasem kui laenata valgust kõrvalasuvatest ruumidest. Läbikumav uks või laealune aken toovad vannituppa valgust privaatsust riivamata. Kaaluda võib ka terve seina ehitamist klaasist, mida saab erinevate tehnikate abil läbipaistmatuks töödelda.

Peeglite ja peegelduste võlujõud

Klassikaline viis avaruse loomiseks on peeglitega mängida – mitu erineva suurusega peeglit loovad optiliselt suurema ruumi. Visuaalselt suurendavad ruumi ka seina külge kinnitatud kraanikauss ning seinasisese raamiga WC pott. Heledates värvitoonides läikega glasuurpind aitab aknaga vannitoas valgust paremini peegeldada kui värvitud sein ning loob sellega optiliselt suurema ruumi efekti.

K-Rauta

Värvide abil saab samuti vannitoa suurusega mängida – heledad ja jahedad toonid muudavad ruumi visuaalselt avaramaks ja valgemaks, erksad ja soojad toonid toovad ruumi piiri lähemale ja sobivad pigem suurde vannituppa. Kui vannituba on pikk ja kitsas, siis võib plaatida tagumise seina tumedamaks ning külgseinad heledamaks – see muudab ruumi kompaktsemaks.

Vannitubade materjalivalik on ehituspoes lai, kuid sisustusstiilide ja värvide kombineerimisel tasub olla väikeses vannitoas pigem mõõdukas ja ettevaatlik. Küll on trendikas mängida erinevate tekstuuridega ja panna omavahel kokku läikivaid ja matte pindu ning karedaid ja siledaid või isegi reljeefseid materjale.

Valge on alati moes

Valged ja teised heledad toonid on alati moes, aga üha enam tuuakse vannituppa ka kontrastsust. Moes on puit – nii põrandal, seinas kui laes, aga puidu puhul peab arvestama aeganõudva hooldusega. Vannituppa sobivad kõige paremini tiigipuu ja termopuit. Puidust lihtsamini on hooldatav näiteks puiduimitatsiooniga keraamiline plaat või laminaat, mida kasutatakse järjest enam lisaks põrandale ka näiteks seinas ja laes.

Keraamiliste plaatide valikul tuleb lähtuda põhimõttest – suurde ruumi suured ja väikesesse väiksed plaadid. Vannitoa seinu võib ka värvida ja tapeetida, mis tagab omanäolise lõpptulemuse. Mõlemal puhul tuleb valida niiskuskindlad lahendused. Põnevust lisavad ka mosaiigid ja mustrid põrandal, mis on aastaid valitsenud halli värvi kõrval taas moes.

K-Rauta

Vaata pildil olevaid plaate siit

Loomulikult loovad avarust ka õigesti valitud valgustid, mis peavad koostöös peeglitega õigesti mängima hakkama. Lõpliku lihvi saab anda ootamatute detailidega – omanäolise segisti, põneva peegliraami või efektsete käterättidega. Arvesta siiski, et väikeses ruumis ei tohi olla palju detaile, need tekitavad hoopis visuaalset müra ja loovad korratu mulje.

Vaata K-rauta plaatide valikut siin .

Superkodu kolmas saade - valgustus!

Valgustid ühes kodus on alati väga olulised. Valikuid on alati mitmeid ning lahendused võivad samuti olla väga erinevad. Kuid millised oleksid Superkodu jaoks parimad lahendused? Aita seda hääletades valida, ning osale auhinna loosis!


Just see on Superkodu valguslahendus!

Rahvas on rääkinud! Superkodu saab tänu Hektor Light'ile ja headele hääletajale Skandinaavia stiilis lambid. Nii otsustas koguni 61% hääletanutest. Valgust saab olema veelgi enam ka meie auhinnavõitja Kairi Luuri kodus, kellega võtame ühendust!

Võitis Skandinaavia stiil 61% osakaaluga.