Kuidas valida vannitoa segistit?


Kuidas valida vannitoa segistit?
Depositphotos

Vannituba. Siin me ärkame kõige paremini, kui me hommikuti end peseme. Siin me taastame kõige paremini peale rasket tööpäeva oma jõu, kas siis vannis või duši all.

Sõltumata sellest, kas meil on vaja värskendust või vastupidi, puhata, on ikkagi vaja segistit – santehnilist vee segamisseadet. Kuidas vannitoa jaoks sobivat segistit valida – see pole lihtne, kuid on väga huvitav.



Vannitoa jaoks sobivat segistit valides pööravad ühed tähelepanu selle sobivusele ruumi kujundusega. Teiste jaoks on oluline odavus, kolmandad võtavad lihtsalt turult esimese ettejuhtuva mudeli.



Proovime üheskoos leida sellise segisti, mis sobib teile teie eelistustest lähtuvalt.

Erineva ehitusega segistid

Kahe kraaniga segisti – klassikaline variant vannitoa jaoks. Väliselt on see kahe nupuga kraan: üks külma, teine sooja vee jaoks.

Eelised: väga täpne tulemus, st saate seada just sellise surve ja temperatuuri nagu soovite. Lisaks ökonoomne veekulu.



Puudused: palju toiminguid optimaalse temperatuuri ja surve saamiseks. Kummitihendeid tuleb tihti vahetada.

Kahe kraaniga segisti on klassikaline vannitoasegisti. Depositphotos

Ühe käepidemega segisti – populaarseim segistite hulgas. Ühe käepidemega, millega saab kõik vajaliku ära teha. 


Eelised: lihtne ja mugav kasutada; kujunduse lai valik; veejoa tugevuse ja vee temperatuuri automaatne seadmine; kerge paigaldada.



Puudused: padruni sage rikkiminek; sobiva temperatuuri ebamugav seadmine.

Ühe käepidemega segisteid on väga lihtne kontrollida. Depositphotos

Termostaadiga segisti – hiljuti turule ilmunud segisti. Väliselt on see kraan ja paneel koos 2 pöördnupuga, millest esimene on vee jaoks ja teine temperatuuri seadmiseks.

Eelised: stiilne kujundus, kaitseb põletuste või alajahutamise eest; mugavus ja ohutus.



Puudused: vee temperatuur sõltub vee survest segistis; suhteliselt kõrge hind.


Termostaadiga segistid kuuluvad suhteliselt kõrgesse hinnaklassi. Depositphotos

Sensorsegisti (kontaktivaba) – automaatne sisselülitamine. Väliselt meenutab tavalist, käepidemete ja nuppudeta segistit. 


Eelised: ei ole sulgemata kraani probleemi; hea tunne kasutamisel; võimalus külalisi üllatada sellise ebastandardse segistiga.



Puudused: vannisoleku ajal tuleb sensoritoiming välja lülitada; kallis; sensorsegisti kasutamise ebaotstarbekus korteri vannitoas.

Segistid vastavalt kasutatud materjali liigile

Valgevask. Kõige eelistatum materjal kroomi kõrval. Kõige mugavam materjal igapäevases kasutamises. Tervise jaoks ohutu, ei roosteta ja on töökindel.

Plastmass. Peamine eelis on kättesaadav hind. Kaalult kerge. Detailide kvaliteet vaevalt et rahuldab isegi kõige mittenorivamat ostjat. Välisilme koos kiirelt kriimustuva pinna ja esialgse värvi muutumisega ei ole plastiku eelisteks.

Kroom. Kroomi pinnal ei paljune mikroorganismid. Kasutamisel väga vastupidav. Sobib suurepäraselt praktiliselt iga interjööriga.

Nikkel, kuld, pronks, legeerteras. Kõik need materjalid on kvaliteedi ja usaldusväärsuse poolest valgevase/kroomi ning plastiku vahepeal.

Tootja

Me ei hakka tootjate kogu nimekirja üles lugema. Toome esile need tootemargid, mida te alati OMA poodidest leiate ja mille kvaliteet ei tekita teis mingeid kahtlusi.

Need on Rubineta, Armatura, Invena, Slovarm. Igaüks neist pakub palju oma hinnakategooria erinevaid segistimudeleid.

Vannitoasegisti lõpliku valiku juures püüdke mitte osta kõige odavamat. Kokkuhoid on kindlasti suurepärane, kuid kokku tuleb hoida teadlikult. Parem on oodata pakkumisi meie hüpermarketites ja osta segisti odavamalt kui tavaliselt.

Krauta.ee segistite tootevalikutega saad tutvuda siin

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.