HEA IDEE: Sügisesse interjööri sobib soe oranž


HEA IDEE: Sügisesse interjööri sobib soe oranž
Soe ja sügisene oranž

Kui suvi on minekul, näeme vähem päikesevalgust. Hunnitud päikeseloojangud on vaid meenutustes või piltidel. Kuid loome ise endale soojade toonidega mõnusa olemise. Üks nipp on luua interjööri emotsioone tekitavaid värvikooslusi, kasutades värvilisi valgusteid.

Selliseks hõõguvaks soojaks tooniks on oranž. Psühholoogiliselt mõjub see värv ergutavana. Vabastab pingeist, toob uusi mõtteid, annab elujõudu ning aitab olla mõistvam ja sallivam, lisab julgust ja võimet elus toime tulla. Väsimuse ja masenduse korral annab energiat, aitab haiguse järel kiiremini taastuda.

Arvatakse, et oranž aitab ravida vaimseid häireid ja depressiooni, aitab vabaneda obsessiivsetest hirmudest ja tugevdab moraali.

Oranž innustab minema edasi, töötades selle värviga, valib inimene instinktiivselt õige tee, sõltumata oma intellektist. Oranž sümboliseerib edukust. See seondub enesest lugupidamisega.

Samas jää realistiks. Välitida tuleb liigset värviküllust, mis hoopis enesetunnet võib õrritada või rahutuks muuta. Eesmärgiks on ikka harmoonia loomine interjööri.

Seetõttu tuleks vältida näiteks samasse seeriasse kuuluvate värviliste valgustite üleküllust ühes ruumis. Väikesesse ruumi polegi mõistlik paigutada siis näiteks sarnased lae- seina-, põrandavalgustit, mis küll kõik omavahel hästi sobivad kuid jäävad siis liiga intensiivselt interjööris mõjuma.

Kui soovid väikest päikest oma tuppa, tutvu galeriiga.

Vaata ka Hektor Light

Superkodu kolmas saade - valgustus!

Valgustid ühes kodus on alati väga olulised. Valikuid on alati mitmeid ning lahendused võivad samuti olla väga erinevad. Kuid millised oleksid Superkodu jaoks parimad lahendused? Aita seda hääletades valida, ning osale auhinna loosis!


Just see on Superkodu valguslahendus!

Rahvas on rääkinud! Superkodu saab tänu Hektor Light'ile ja headele hääletajale Skandinaavia stiilis lambid. Nii otsustas koguni 61% hääletanutest. Valgust saab olema veelgi enam ka meie auhinnavõitja Kairi Luuri kodus, kellega võtame ühendust!

Võitis Skandinaavia stiil 61% osakaaluga.