Mõned kasulikud nipid toa valgustamisel


Mõned kasulikud nipid toa valgustamisel
Hektor Light

Valgusti valikul peaks lähtuma toa interjöörist ja otstarbest. Tähelepanu tasub pöörata ruumi suurusele, kõrgusele ja interjööris olevatele värvidele. Piisava valgustatuse tagamiseks on soovitatav kombineerida omavahel lae-, seina-, põranda- ja laualampe. Ja vaata, kas nad annavad kaudset, suunavat või üldvalgust.

Liiga ere lamp võib pimestada ja tekitada valuaistinguid. Seepärast on hea kasutada lampe, mille valgusallikaid pole ühestki võimalikust vaatlemissuunast näha või valgusvoog on suunatud ülespoole.

Laserlõikusega valmistatud rippvalgusti Kelly valgusallikas on viidud sügavale kupli sisse.

Metallist õhulise rippvalgusti Maggio valgusallikat katab matt hajuti.

Lakke suunatud lambi valgusvihk muudab ruumi visuaalselt kõrgemaks ning soodustab valguse paremat jaotumist. Laest alla peegelduv valgus on tunduvalt mahedam otse alla suunatud valgusest.

Laevalgusti Puzzle Twist.

Suunatavate seinalampidega saab välja valgustada põnevaid faktuure ja detaile. Valguse suunamisega saab asjadele tähelepanu osutada või hoopis juhtida tähelepanu kõrvale. Valgustid, mis loovad varje, annavad toale romantilisema mulje.

Valgusti Pin-Up loob põnevaid valguse-varju mänge.

Seinavalgusti Nautilus on väga hea suunatavuse ja valgusega.

Laua kohale paiguta lamp, mis annab valgust alla või tekitab üldvalgust. Mida kõrgemalt valgus alla langeb, seda suuremale alale see ka valgust annab. Ja mida suuremaks läheb valgusvihk, seda väiksemaks muutub valgus.


Rippvalgusti Sky-Fall suunab valguse alla ja ka enda ümber.

Efektne metallist valgusti Rain valgus on suunatud alla.

Peegelduva valguse seisukohalt on oluline, millise värvilahendusega on tehtud ruumi sisekujundus, sest tumedad ja matid toonid neelavad valgust märksa enam kui heledad ja läikivad.

Toas võiks presenteerida üht-kaht dekoratiivset valgustit. Ülejäänud lambid võivad olla suures osas märkamatud, tagasihoidlikud või peidetud.

Soovitame valgustite asukohad kindlaks määrata enne siseviimistluse tegemist. Ainult nii on võimalik ruumis luua mitmetasandiline ja isikupärane valguslahendus, mis moodustab terviku kogu interjööriga.

Pikemalt loe Hektor Light blogist.

Superkodu kolmas saade - valgustus!

Valgustid ühes kodus on alati väga olulised. Valikuid on alati mitmeid ning lahendused võivad samuti olla väga erinevad. Kuid millised oleksid Superkodu jaoks parimad lahendused? Aita seda hääletades valida, ning osale auhinna loosis!


Just see on Superkodu valguslahendus!

Rahvas on rääkinud! Superkodu saab tänu Hektor Light'ile ja headele hääletajale Skandinaavia stiilis lambid. Nii otsustas koguni 61% hääletanutest. Valgust saab olema veelgi enam ka meie auhinnavõitja Kairi Luuri kodus, kellega võtame ühendust!

Võitis Skandinaavia stiil 61% osakaaluga.