Milline peab olema hea perekorter?


Milline peab olema hea perekorter?
Mariino Residentsid

Kodu soetamisel tuleb lähtuda eelkõige konkreetsetest soovidest, vajadustest ja eesmärkidest. Tihti on kodu soetamine ka elumuutev otsus. Eriti aga juhul, kui kodu ei valita mitte ainult iseendale, vaid oma perele. Millised omadused on heal perekorteril?

Hea planeering

Hea perekorter on kindlasti piisavalt ruumikas, et jätta isiklikku ja omaette olemise ruumi igale pereliikmele. Planeeringus tasub tähelepanu pöörata sellele, et siseruumides oleks piisavalt vaba pinda, kuhu paigutada ära asju, mida on igapäevaelus vaja, kuid mis võtavad palju ruumi. Näiteks jalgrattad või suusad, lapsevanker, hooajalised riided ja -jalanõud jne. Suurt lisaväärtust annab eluruumisisene panipaik või sissekäidav garderoob, kuhu paigutada asjad, mida vajame tihedalt. Samuti peaksid suuremates perekorterites olema kõige sagedamini kasutatavad ruumid hästi ligipääsetavad. Näiteks tagavad eraldi vannituba ja WC suurema privaatsuse ning mugavuse.

Mariino Residentsid

Avar ja valgusküllas

Iga linnakorteri, aga just perekorteri puhul on tähtis, et ruumid oleksid kõrgete lagedega, avarad ja valgusküllased. Kuna elame kliimas, kus loomulikku valgust paistab tuppa võrdlemisi vähe, võiks meie kodune keskkond seda valget aega maksimaalselt soosida ning meie jaoks ära kasutada. Perekorteri aknad võiksid olla suured ja funktsionaalsed. Loomulikku valgust ning mitmekülgsust annavad juurde ka Prantsuse rõdud või klaasitud rõdupinnad. Loomulik valgus koos vähemalt 2,8 m kõrguste lagedega muudab siseruumid avarateks ja mõnusaks elukeskkonnaks.

Mariino Residentsid

Mugav ja turvaline

Väikelastega perede puhul on oluline, et kodu ja väliskeskkonna vaheline liikumine oleks võimalikult mugav. Siinkohal on suureks plussiks lifti ja maa-aluse parkla olemasolu. Lapsevankriga liiklemisel ei ole treppidest liikumine variandiks. Ka üksikud astmed näiteks vahekorruse või trepikoja fuajee vahel muudavad igapäevase liikumise ebamugavaks. Soojustatud ja kõrvalistele inimestele ligipääsmatu parkimiskorrus tagab aga turva- ning kindlustunde. Parkimiskoha leidmisele ei kulu aega ja ka kõige külmematel talvepäevadel ei teki probleeme auto käivitamisega.

Mariino Residentsid

Väärt rajoon

Perekorteri puhul on kindlasti väga oluline maja asukoht. Keskkond peab olema võimalusterohke ja samal ajal turvaline. Kodu kvartalis asuvad mänguväljakud ja rohealad loovad lastele suurepärased võimalused ajaveetmiseks ning pakuvad vanematele turvatunnet, et laps mängides kodust liiga kaugele ei lähe. Kodukoha lähedal asuvad pargid, rannapromenaad ja söögikohad loovad arvukalt võimalusi lastega aja veetmiseks.

Mariino Residentsid

Säästlik

Kodu valides tasub tähelepanu pöörata ventilatsioonisüsteemile, küttele ja hoone fassaadile. Energiasäästliku elukeskkonna tagavad maja enda autonoomne gaasikatlamaja, läbimõeldud ventilatsioonisüsteem (näiteks soojustagastusega korteripõhine ventilatsioon), korralikult soojustatud välisseinad ja kvaliteetsed aknad. Tänapäeva uute arenduste puhul on kõikide nende nüanssidega arvestatud ning see tagab omakorda madalad küttearved ka külmematel aegadel.

Vaikne

Tänapäevases linnapildis on üpriski tavaline, et elamud asuvad suurtel tänavatel, keset liiklussõlmi ja ümbritsetuna kaubanduskeskustest. See aga suurendab oluliselt tänavamüra kandumist eluruumidesse. Asukoha valikul tuleks tähelepanu pöörata, et elamu asuks suurest autoteest eemal. Sama olulisel kohal on ka korralikud aknad. Kolmekordse klaaspaketiga puit-alumiiniumaknad on siseruumis esteetilise välimusega ning väljast vastupidavad ja summutavad. Vaikse elukeskkonna tagavad ka korterite vahelised betoonseinad ning sammumüra tõkestava mineraalvillaga ehitatud põrandad ja laed.

Mariino Residentsid

Pirita tee alguses, Tallinna südalinnast viieminutilise autosõidu kaugusel asub uus elamukvartal Mariino Residentsid. Turvaline rajoon ja terviklik elukeskkond soosivad perekodu soetamist. Elamukvartali ümbruses on pargid, rannapromenaad ja terviserajad, kus saab lastega mõnusalt jalutada. Korterite planeeringud on perekodudele kohased ning ruumid kõrgete lagedega, valgusküllased ja avarad. Iga korteri juurde kuulub ruumikas rõdu või terrass.

Majad on neljakorruselised, igas trepikojas on lift, millega pääseb maa-aluselt parklakorruselt enda korrusele. Majad ise asuvad suurest teest eemal, mis tagab väiksema autoliikluse ning vähem müra ja tolmu. Kõik korterid on varustatud jahutussüsteemi ja targa kodu lahendusega, mis võimaldab korteri esikusse paigaldatud juhtpuldi abil reguleerida korteri temperatuuri tubade kaupa, korteri ventilatsiooni ning jahutust. Kodust eemal olles on võimalik kaugjuhtimisega jälgida oma kodu nutitelefonist.

Elamukvartali esimene kortermaja on sissekolimiseks valmis ja alanud on ka järgmiste majade müük.

Projektist lähemalt: www.mariino.ee

Alustame Superkodu loomisega! Esimene saade - köök!

Mis on üldse Superkodu? Milline on üks super köök? Superkodu esimeses episoodis saad vastuse mõlemale küsimusele ning langedate oma esimese valiku!


Superkodu köök on selgunud!

Rahvas valis, meie ehitame! Superkodu esimene element on valitud - köök. 64% häältega viis "võidu koju" valik MODERNNE. Ja see köök ka Superkodusse ehitatakse! Lisaks selgus ka esimene loosivõitja, kelleks osutus Kristiina Talvoja - võtame sinuga ühendust!

Võitis Modernne 64% osakaaluga.