Kui juhe on vales kohas


Kui juhe on vales kohas
Hektor Light

Kas tuleb tuttav ette? Kui olete just kolinud korterisse, paigutanud mööbli vastavalt oma soovile ja leiate, et valgustit ei saagi meelepärasesse kohta riputada. Või soovite kodus mööblit ümber tõsta, et elamisele uut ilmet anda, kuid segavaks asjaoluks osutub vales kohas laest või seinast väljatoodud juhe.

Sageli on tüüpkorterites algselt vähe voolu saamise kohti välja toodud. Kuidas siis tagada ruumi hea üldvalgus, mis valgustaks võimalikult suure ala ja samas oleks võimalus ka kohtvalgustiteks. Need probleemid on lahendatavad mitmeti.

Kasutage “pikkade õlgadega” ehk suure ulatuvusega valgusteid

Kui vooluots jääb kaugele soovitud valgusti paigutuskohast, siis päästab pika haaraga valgusti.

Valgusti Invisible saab kinnitada nii lakke kui ka seina. Üks haaradest toimib teleskoobina ehk valgusti kõrgust saab veel 40 cm võrra pikendada. Ulatuvust annab juurde valgusti pööratavus 90 kraadi.

Valgusti abil on mugav valgustada ka laua tööpindu, kuhu lauavalgusti hästi mahtuda ei taha.

Valgusti Robinson haara pikkuseks võib olla kaks või kolm meetrit. Selles ulatuses on võimalik valgusti asukohta nihutada vastavalt olukorrale.

Flos seinavalgusti nimega 265 haarade ulatus on kokku 2 m + 85 cm.

Hea pööratavusega Icone'i laevalgusti Gru on samuti pikkade õlgadega (pikem 140 cm, lühem 70 cm).

Valige valgusti, mida saab “ämblikuna” paigutada

Need valgustid toimivad nii kohtvalgustina konkreetset pinda välja valgustades kui ka tagavad hea üldvalguse. Seda juhul kui on tegu kobarvalgustiga ehk mitme kupliga, mitme valgusallikaga lambiga.

Valgusti Spider on laia kombineerimisvõimalusega, vajadusel kuni 28 kupliga. Sellisel viisil on võimalik välja valgustada ruumi erinevaid tsoone või objekte.

Valgusti Kelly on paigutatud ämblikuna. Vool on saadud hoopis seinalt, kuid rippuvad valgustid valgustavad ideaalselt kogu puhketsooni.

Kuplite asemel elegantne torujas valgusti, mis koondab selge valgusvihu valgustatavale objektile.

Selliste kobarvalgustitega saab ideaalselt valgustada ka pikad söögilauad.

Parim lahendus olukorrale, kui laest on välja toodud ainult üks juhtmeots.


Flosi valgusti Aim.

Ka seinavalgustite vooluotsa mittesobimisel on lahendus konkreetses valgustis.

Icone'i Valgusti Giu up. Ideaalne nihkes olevale vooluotsale. Võimalik paigaldada toitest kuni 80 cm kaugusele.

Kasutage liigenditega ja hästi pööratavaid valgusteid

Olukorras, kus voolukoht on mõnevõrra nihkes vajalikust valgustatavast kohast (näiteks laua kohal), aitavad liigendiga pikad haarad valgusti paiknemist mõnevõrra sättida.

Valgusti Mecano, mille liigendite pikkused on 40 + 40 cm ja kuplite suuruseid saab ka valida.

Proovige julgelt uudset trossvalgustit

Vastavate kinnituste ja pika kaabli abil on võimalik valgusti koht täpselt oma soovile määrata.

Huvitavat ja moodsat lahendust trosside kasutamiseks pakub firma Flos valgusti Staring Light. Kuni 22 meetri pikkuse kaabliga koos erinevate vormidega valgustitest saab luua personaalse võimsa valgusega valgustussüsteemi. LED-valgusti võimsus on 26 W.

Proovige lisada ruumi põrandavalgusteid

Interjöörides, kus valgus on peidetud karniisi taha, polegi alati vaja rippvalgusteid. Sinna võib sobitada hoopis põrandavalgusteid.

Põrandavalgustid on ka lihtsasti ümberpaigutatavad, luues erinevaid tsoone ruumis või hoopis terrassil.

Erinevaid mittetraditsioonilisi lahedusi leiab enamgi, kuid siis peaks neid võimalusi juba eelnevalt planeerima. Näiteks vanamoodsa siini asemel saab kasutada kas pinnale või süvisesse asetatud siine, mille külge saab magnetiga lisada valgusteid. Neid saab omakorda suunata ja ümber paigutada vastavalt vajadusele ja kasvõi meeleolule.

Meil on võimalusterohke aeg. Algselt valesti paiknev juhe ei saa olla takistuseks ruumide valgustamisel.

Artikkel Hektor Lighti kodulehelt.

Superkodu kolmas saade - valgustus!

Valgustid ühes kodus on alati väga olulised. Valikuid on alati mitmeid ning lahendused võivad samuti olla väga erinevad. Kuid millised oleksid Superkodu jaoks parimad lahendused? Aita seda hääletades valida, ning osale auhinna loosis!


Just see on Superkodu valguslahendus!

Rahvas on rääkinud! Superkodu saab tänu Hektor Light'ile ja headele hääletajale Skandinaavia stiilis lambid. Nii otsustas koguni 61% hääletanutest. Valgust saab olema veelgi enam ka meie auhinnavõitja Kairi Luuri kodus, kellega võtame ühendust!

Võitis Skandinaavia stiil 61% osakaaluga.