Vastutuskindlustus lisab igakuisele kodukindlustusmaksele mõne euro, kuid on asendamatu abimees mitmete ootamatute õnnetuste korral.


Vastutuskindlustus lisab igakuisele kodukindlustusmaksele mõne euro, kuid on asendamatu abimees mitmete ootamatute õnnetuste korral.
Shutterrstock

Sügisene remondihooaeg on juba alanud, ilmgi ei soosi looduse nautimist ja võtab ära viimasegi vabanduse juba pikalt planeeritud remonti veel edasi lükata. Sügisel tuleb ette mitmeid kindlustusjuhtumeid, kus remondi käigus purunenud veetoru või kehvalt ühendatud kanalisatsioon on üle ujutanud naabrid mitme korruse ulatuses. Taoliste juhtumite puhul, kus pahaaimamatult on kolmandale isikule kahju tekitatud, aitab tekkinud kahjusid katta vastutuskindlustus.

Oletame, et kodumajapidamises läheb katki pesumasina veetoru ja uputab alumised naabrid üle, rikkudes nende siseviimistluse ja vara. Korterelamus liigub vesi veeavarii korral nii horisontaalselt mööda paneele kõrval paiknevatesse korteritesse kui ka vertikaalselt alla kuni esimese korruseni ning halbade asjaolude kokkulangemisel ei saa kannatada mitte ainult alumine naaber, vaid mitmed ja isegi kümned korterid, sõltuvalt kortermaja suurusest. Isegi sellise tahtmatu õnnetuse puhul on naabritel seadusest tulenev õigus kahju põhjustajalt remondikulud välja nõuda.

Tulekahju korral paneelmajas võivad otsesed tulekahju kahjustused piirduda ühe korteriga, kuid suits ja tahm võib kahjustada nii kõrval kui ka ülemistel korrustel paiknevate naabrite vara ning kustutusvesi jällegi kõrval ja allpool paiknevate naabrite vara ning kokku võivad need kahjud moodustada üsnagi arvestatava summa.

Omast taskust ei tahaks tahtmatut õnnetust keegi meist kinni maksta. Sama loogika kehtib ka teiste elujuhtumite ja tegevusvaldkondade puhul. Olgu selleks siis purunenud veetoru, puhkuse ajal lekkima hakanud akvaarium või kogemata aknasse lennanud pall.

Vastutuskindlustuse mõte ongi hüvitada kolmandale isikule tekitatud kahju, olgu kannatanuks siis inimene või juriidiline isik. Kolmandaks isikuks ei loeta kindlustusvõtja perekonnaliiget või ühist majapidamist omavat isikut, küll aga kõiki teisi. Kahju tekkimisel on vastutuskindlustuse puhul inimene ja kindlustusselts ühes paadis. Ühiselt leitakse parimad võimalused ekspertiisiks ja ka vajadusel õigusabiks, et oleks võimalikult hästi tagatud kaitse põhjendamata nõuete vastu.

Kodukindlustuse lisavõimalusena on võimalik valida laiem kindlustuskaitse, mis katab ka kindlustusvõtja pereliikmete ja lemmikloomade põhjustatud kahjud. Näiteks kui laps terviserajal rulluiskudega kellelegi kogemata otsa sõidab, siis aitab kindlustus korvata näiteks kannatanu taastusravi või katki läinud riiete kulu. Samuti võib juhtuda, et rattaga hoovi keerates kriimustad kogemata naabri auto ära. Sellisel juhul tasub auto remondi eest kindlustusselts.
ERGO vastutuskindlustuse saad mugavalt sõlmida ERGO kontorites üle-eesti või kodulehel e-kontoris.

Teenuse pakkuja on ERGO Insurance SE. Tutvu tingimustega www.ergo.ee ja vajdusel pea nõu ERGO spetsialistiga.

Superkodu kolmas saade - valgustus!

Valgustid ühes kodus on alati väga olulised. Valikuid on alati mitmeid ning lahendused võivad samuti olla väga erinevad. Kuid millised oleksid Superkodu jaoks parimad lahendused? Aita seda hääletades valida, ning osale auhinna loosis!


Just see on Superkodu valguslahendus!

Rahvas on rääkinud! Superkodu saab tänu Hektor Light'ile ja headele hääletajale Skandinaavia stiilis lambid. Nii otsustas koguni 61% hääletanutest. Valgust saab olema veelgi enam ka meie auhinnavõitja Kairi Luuri kodus, kellega võtame ühendust!

Võitis Skandinaavia stiil 61% osakaaluga.