NÕUANDEID: Kuidas kujundada väikest esikut

 (1)
NÕUANDEID: Kuidas kujundada väikest esikut
Foto: Shutterstock

Mõnikord on esik väga väike ja selles ei jagu isegi ruumi riidekapile või garderoobile. Sellisel juhul tuleb lähtuda praktilistest nippidest, mille eesmärgiks on ruumi säästlikult kasutada. Esik muutub rahutuks, kui eri värvi üleriided täidavad nagisid ja põrand on täis jalanõusid. Oluline on võtta strateegiaks hooajast lähtuv riiete ümberpaigutamine panipaikadesse.

• Võta appi erinevas suuruses riiulid, sahtlid, korvisüsteemid ja riidepuutorud. Ära hoia jalanõusid põrandal, vaid mitmetasandiliselt kingariiulil.

• Anna mööbliesemele mitu otstarvet, näiteks esiku istepingi sisse saab planeerida mahuka panipaiga hooajavälistele jalanõudele või riietele.

• Kasuta ära seina pind ja paiguta sellele näiteks hoiustamisstend, kus hoida väikeseid igapäevaseid asju, näiteks võtmeid, helkureid ja kingalusikat. Ruumi aitavad avaramaks muuta peeglid.

• Võimalusel loobu siseustest, need võtavad palju ruumi. Kui uksest päriselt loobuda ei saa, siis asenda see näiteks ruumisäästliku voldik- või lükanduksega, soovitatavalt rohke klaaspinnaga.

Esik ja garderoob on enamasti kodu kõige väiksemad ruumid. Paraku torkab just väikeses ruumis segadus ja süsteemi puudus kõige teravamalt silma. Kui tahame, et meie kodu visiitkaart oleks ilus ja korras, tuleb planeerida nutikalt, et igal asjal oleks oma koht ning silma torkaksid detailid, millele soovime ise tähelepanu juhtida.

Tekst: Merike Hirvoja, K-rauta sisekujundaja

LOE VEEL:

FOTOD: Koridor korda — vaata häid ideid!

SISEARHITEKT INES HAAK: Põhjamaise esiku saladus

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.