Kuidas valida vanni


Kuidas valida vanni
Vann ostetakse aastateks, seetõttu peaks see olema läbimõeldud investeering.Depositphotos

Vann on vannitoa oluline element. Tundub, et vanni valimine ei tohiks keeruline olla, kuid siiski pole kõik nii lihtne. Tuleb valida õiged mõõtmed, leida materjal ja faktuur.

Tänapäeval on saadaval erinevast materjalist vanne, kuid traditsiooniliselt on kõige populaarsemad malm-, akrüül- ja terasvannid.

Malmvann

Paljudes kortermajades on senini malmvannid. Malmvann peab kaua vastu, on kulumiskindel, stabiilne ja tugev. Suurim puudus on see, et ta on raske. Kuid tema eelised kaaluvad selle ühe miinuse üles. Võtke kasvõi see, kui kaua malmvann sooja hoiab. Malmvanni valides pöörake erilist tähelepanu emailile. Selle pinnal ei tohi olla ebaühtlasi kohti ega poore. Uurige vanni värvust – ideaalis on see ühtlane. Emaili taastamine on raske ja keeruline töö, seetõttu on parem kohe osta heas seisukorras vann.

Levinuimad on malmist, akrüülist ja terasest vannid. Depositphotos

Akrüülvann

Viimase aastakümne jooksul on populaarsust kogunud akrüülvann.
Seda tänu hõlpsale paigaldusele, hooldusele ja kasutamisele. Kui lihtsalt öelda, siis akrüülvann on klaaskiuga armeeritud plastikust vorm. Tasub meeles pidada, et keerulisemate vormide korral ei ole akrüülvann nii efektiivne. Materjal on läikiv. Akrüülvann on katsudes soe, hoiab kaua soojust ja seda on kerge hooldada. Vannikomplekti kuuluvad tihti ka vesimassaažiseadmed.
Akrüül on muudest materjalidest kergem. Kuid on olemas ka oluline puudus – akrüülvanni on keeruline parandada ja selle pind on kergelt kriimustatav.

Akrüülvannidel on sageli hüdromassaaži funktsioonid. Depositphotos

Terasvann

Kui võrrelda teras- ja malmvanni, siis terasvann on odavam ning kaalult kergem, kuid mitte nii kauakestev. Terasvanni ostes pöörake tähelepanu vanni seinapaksusele. On soovitav, et see oleks vähemalt 3 mm, vastasel juhul hakkab vann teie kaalu mõju tõttu painduma ja pragunema. Terasvanni oluline puudus on selle kiire jahtumine ja müra vee sisselaskmisel.
Kaasaegsed vannid on polüfunktsionaalsed, esteetilised ja praktilised. Võimalik on valida igas stiilis mudelite hulgast ja täiendada seda ilusa ning praktilise esipaneeliga.

Tutvu lähemalt ka K-Rauta vannide valikuga!

Tähelepanu peaks pöörama vanniseinte paksusele. Depositphotos

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.