L-Uks tagab Sulle garderoobisüsteemi, mille kvaliteedis ei ole põhjust kahelda


L-Uks tagab Sulle garderoobisüsteemi, mille kvaliteedis ei ole põhjust kahelda
L-Uks

Kauni ja maitseka kodu üks võtmeküsimusi on see, kus ja kuidas koju soetatud esemeid hoiustada. Olgu need siis igapäevaelus kasutatavad rõivad või oma aega ootavad esemed. Kõige lihtsam on mõelda korraliku ja funktsionaalse liugustega garderoobikapi või garderoobtoa peale. Piltlikult öeldes, saab vaikselt liuglevate liuguste taha peita terve maailma.

Järgmisena anname Sulle 7 sammu, mida ette valmistada, kui tuled salongi pakkumist küsima.

Tegin algust garderoobi planeerimisega, aga ei tea milliste mõõtudega pean arvestama?

Garderoobikapi kogusügavus koos ustega võiks ollavähemalt 600 - 650mm ja võimalusel rohkemgi, kuid soovitatavalt mitte üle 800mm, sest siis on juba väga raske riiulite tagumisele osale ligi pääseda.
Kuna riiuleid ja sahtleid saab üldjuhul toota erinevate sügavustega ja korve on samuti erinevates sügavustes (400mm ja 500mm), siis enim mõjutab kapi sügavust just riputatavate riiete jaoks vajalik ruum kapi uste ja tagaseina vahel. Juhul, kui ruumi mõõtmete tõttu ei ole võimalik nii suurt sügavust jätta, siis võib kasutada väljatõmmatavaid riidepuutorusid, tänu millele saab riideid hõlpsalt üksteise taha riputada.

L-Uks

Kui täpselt mul tuleb salongis kapi sisu joonistamiseks oma vajadusi kirjeldada?

Garderoobikapi plaani loomisele eelnevalt tuleks kindlasti läbi mõelda, kuhu planeeritav kapp paigaldatakse ja mis mõõtudega see olla võiks. Kas on tegu magamistoa- või esikukapiga, või hoopis omaette garderoobtoaga. Kui palju on kodus garderoobikapi jaoks ruumi. Kas kapp paigutub spetsiaalsesse nišši või on vajalik kapile ka külgseinad. Mis on garderoobikapi otstarve, ehk mis riided ja muud esemed soovid garderoobikappi ära paigutada. Kas on vajalik sahtlite olemasolu või eelistad pigem korve. Kui palju planeeritakse kappi riidepuutorudele paigutada riideid ja mis kõrguses need olema peaks.

L-Uks

Mille järgi ma otsustan kas tellida sahtlid, korvid või pelgalt riiulid?

Korve soovitame kasutada T-särkide, voodipesu, saunalinade, sviitrite jmt hoidmiseks. Kõrgema servaga korvid võiksid olla suuremate esemete hoidmiseks, nagu tekid, padjad jne ning madalamad korvid väiksemate asjade jaoks.

Sahtleid soovitame kasutada peamiselt sukkade, sokkide, kinnaste, sallide ja väikese pesu hoidmiseks. Oma asjadest kiire ja parema ülevaate saamiseks on võimalik sahtlitesse tellida sahtli sisud ehk lahtrid.

Riiulid on garderoobisüsteemi loomisel soodsaim lahendus ja seetõttu mõistlik valik piiratud eelarve korral.

Parima tulemuse saab erinevaid süsteeme ja furnituure omavahel kombineerides.

L-Uks



Milliseid lahendusi veel oma riiete ja asjade hoidmiseks pakutakse?

Ruumi parema ära kasutamise ja riiete heade hoiutingimuste eesmärgil võib kasutada kapis kingakorve, kingareelinguid, püksiriputeid, lipsuhoidjaid ja miks ka mitte ka nagisid.

Spetsiifilisemate soovide jaoks võib kasutada ka siinide peal liikuvaid riiuleid, ülalt alla liikuvaid riidepuutorusid (riidepuulift) või välja tõmmatavaid koristustarvete hoidjaid ja pööratavaid peegleid.

Kui on tegu magamistoas asuva garderoobikapiga, siis on mõttekas jätta kappi ka koht tolmuimeja, triikimislaua ja kokkupandava pesukuivatusresti jaoks. Selleks tuleks need ära mõõta ja vastav ruum neile kapis eraldada.

Kui garderoobi jaoks on olemas nišš või eraldi garderoobituba, siis enamasti ei ole mõttekas külje ja vaheseinu teha täpselt toa laeni. Piisab, kui need on ca 2 - 2,1 m kõrgused (kõgemate ruumide korral ka kõrgemad) nii, et ülespoole tekib üks suur, kogu kapi laiuses olev riiul. Sinna on samuti mugav paigutada erinevaid pikemaid ja suuremamõõtmelisi asju, näiteks kohvrid, talvesaabaste karbid, sporditarbed jne.

L-Uks

Missuguseid valgustuslahendusi saab kasutada?

Pakume tänapäevaseid LED-tehnoloogial põhinevaid säästlikke, kuid pikaealisi valgusteid. LED-valgusteid võib kasutada nii garderoobikapis sees, kui väljaspool.
Liuguste ees võib LED-valgustiriba kinnitada spetsiaalse liuguste ülasiini varjava iluliistu külge või süvistada eenduvasse kapi lakke.

Kapis sees võib aga LED-valgusti olla süvistatud riiulisse, integreeritud riidepuutorusse või igas sahtlis eraldi patareidel toimiva lambikesena.

Kasutusel on erinevad lülitussüsteemid vastavalt Sinu soovile:

• valgustite integreerimine ruumi tavapärase elektrisüsteemiga ehk seinalülitiga
• juhtmevaba kaugjuhtimispult (dimmeriga)
• valgustuse automaatne süttimine liuguste avamisel

L-Uks

Milliste uste vahel ma valida saan?

Garderoobikappide puhul on enimlevinud just liuguksed. Populaarsust koguvad aga taas ka tavalised hingedel uksed, uudsed hõlmikuksed ning coplanar süsteemiga liuguksed.
Igal uksetüübil on omad eelised, aga kõik variandid on töökindlad. Liuguksed ja coplanar uksed ei vaja avamisel ukseesist ruumi, hingedel uksed on eelarve mõttes soodsam lahendus ja hõlmikuste korral saab avada samaaegselt pea kogu kapi ühe liigutusega.

Salongide vahet jooksmine ja pakkumiste võtmine on ajamahukas ettevõtmine. Kuidas kõige lihtsam oleks?

Liuguksi ja garderoobikappe pakkuvaid salonge kelle vahel valida on palju erinevaid. Üheks valiku kriteeriumiks peaks kindlasti olema salongi spetsialiseerumine konkreetsele valdkonnale, kuna nii võite kindlad olla, et saate parima võimaliku ülevaate võimalustest ja asjalikku nõu toodete ja materjalide valikul.

Teise kriteeriumina tasuks kindlasti ka silmas pidada ettevõtte usaldusväärsust. Internetist on võimalik teha ettevõtete kohta veidi taustauuringut ja leida kas ettevõttel on olnud võlgnevusi tarnijate või riigimaksude tasumisel.

Usaldusväärsust tõstab kindlasti ka salongi soliidne asukoht, ruumide esinduslikkus, tootenäidiste väljapanek ja lai materjalivalik. Tähelepanuta ei tohiks jätta ka hinnapakkumiste ja jooniste korrektsust ja detailsust. Need viimased näitavad töötajate professionaalsust ja ettevõtte panust teenuse kvaliteedile.

Eesti suurima liugustetootja L-UKS toodangu edasimüüjana on salong Liuglev Uks kindlasti üks eelistatuim valik, kuna vastab meie hinnangul kõigile kriteeriumidele parimal võimalikul viisil.

L-Uks
L-Uks
L-Uks
L-Uks
L-Uks

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.