Trendikas tapeet toob looduse tuppa


Trendikas tapeet toob looduse tuppa
Pixabay

Paljusid meist tabab sügisel soov oma kodus midagi muuta. Tapeedi vahetamine on soodne ja lihtne võimalus, millega anda tubadele täiesti uue ilme. Seejuures on vajunud ammu unustustehõlma aeg, kus tapeedi seina paigaldamine oli justkui mitme muutujaga võrrand, sest kunagi ei võinud teada, kas tapeet rebeneb või liim jääb tapeedi alt läbi kumama. Tänapäevased tapeedid on mõne kümnendi tagustega võrreldes palju tugevamad, vastupidavamad ja lihtsamini paigaldatavad.

Kui kümnete aasta jooksul on olnud moes kõikvõimalikud erinevad tapeedimaterjalid, siis nüüd on taas au sisse tõstetud klassikalised ja kvaliteetsed pabertapeedid. Seda öeldes pean silmas kaunist põhjamaist disaini ning korralikku tugevat materjali, mida on lihtne paigaldada ja mille alt ei jää väikesed konarused näha. Nagu paljude teistegi materjalide puhul on trendisõnaks öko ning pabertapeet on üks väheseid seinakattematerjale, mis on looduslik ja hingab.

K-Rauta

Samas on pabertapeedi kõrval müügil ka teised tapeedid ja igaüks saab valida endale meelepärase ning taskukohase lahenduse. Näiteks vinüültapeedid näevad välja ilusad ja kvaliteetsed, kuid hinnaklass on oluliselt soodsam kui pabertapeedil. Meeles tasub siiski pidada, et vinüültapeet ei hinga.

Loo tapeediga illusioone

Tapeedi tootmise tehnoloogiad on teinud kümne aasta jooksul tohutu arenguhüppe. Lisaks materjali kvaliteedile on paranenud ka fotokvaliteet, mis võimaldab tapeedi abil luua efekti, mille saavutamiseks tuli varasemalt palju rohkem vaeva näha. Kui pererahvale meeldib laudissein, kuid selle paigaldamine paistab tüütu, kulukas ja aeganõudev, siis võib selle asendada tapeediga, mis näeb välja täpselt nagu laudis. Selliseid tõeste imitatsioonidega tapeete on praegu ehituspoodide valikus palju, olgu siis sooviks luua näilisus laminaadist, bambusest, kivist, betoonist, telliskivist või krohvipinnast.

K-Rauta

Loodus on praeguse sisekujunduse oluline võtmesõna. Inimesed mõtlevad rohkem tervisele ning loodusel on teraapiline ja inspiratsiooni pakkuv toime. Miks siis mitte tuua loodus ka linnakoju, et unustada ukse taha jääv kiirustav argipäev. Trendikas on tuua loodus tuppa näiteks tapeediga, mis imiteerib looduskivi või puitpaneele, kuid selle kõrval on moes ka loodusest inspireeritud tapeedimotiivid – linnud, lilled, oksad, puud ja lehed.

K-Rauta

Retro on IN

Oma koju tapeedi valimise puhul ei saa rääkida värvitrendidest, sest pererahval peab olema valitud värvide vahel mugav ja mõnus elada. Läbivaid loodusmotiive on pandud nii värviküllastele tapeetidele kui tagasihoidlikele hallides ja valgetes toonides tapeetidele. Oma kogemusest ja tunnetusest lähtuvalt peame otsustama, kas valida värvid või mahedad toonid.

K-Rauta

Küll on trendikas metallikläige, mis hakkab erinevate valgustega tapeedil mängima. Sellisel tapeedil moodustub muster läike- ja mattpinna omavahelises energias. Näiteks võib olla tegu ühte tooni triibulise tapeediga, kus läikivad triibud vahetuvad mattidega. Metallikläikega tapeedil on omamoodi peegliefekt, mis teeb väikese toa avaramaks. Ruumile saab suurust juurde anda ka valge või muu heledas toonis tapeediga.

Lisaks loodustrendile on moes retro ja vintage lahendused, näiteks 1950ndate ja 1960ndate mustrid ja geomeetrilised kujundid – ringid ja rombid. Nostalgiline ja boheemlaslik lähenemine ei sobi küll kõigile ja igale poole, aga kui pererahvas on julge, siis võib paigutada kõrvuti erinevat värvi paane või paigutada mustriga paanid selliselt, et paanidevahelised mustrid omavahel ei klapi.

Tapeediga saab väljendada nii kodu iseloomu kui pererahva elulaadi, seetõttu tuleb uut tapeeti valides alati läbi mõelda, kas see ikka sobib minu koju ja minu perele. Kui trendid ja maitse-eelistused ei ühti, siis tuleb järgida oma sisetunnet.

Vaata K-rauta tapeetide valikut siin

Superkodu on jõudnud täpselt poolele teele ning sel korral sisustame lastetoa. Lastetuba on oluline ruum, milles peab ühtmoodi sujuma nii õppetöö kui ka puhkeaeg. Kuidas me selle sisustame? Nagu ikka - valik on sinu!


Superkodu lastetuba on roheline!

60% häältega võitis lastetoa hääletuse lastetoa kollektsioon X Green Mebliku mööblisalongist! Lisaks on meil ka võitja auhinnale - kinkekaart Mebliku mööblisalongist 500€ väärtuses. Palju õnne Mariaana, võtame sinuga ühendust!

Võitis Kollektsioon X Green 60% osakaaluga.