NÕUANNE | Millega arvestada, kui soov leida superdiivanit?


NÕUANNE | Millega arvestada, kui soov leida superdiivanit?
Foto: ISKU

Diivan on meie kodu üks tähtsamaid mööbliesemeid. Õige diivan loob koju meeldiva ja hubase tunde ning paku rõõmu aastateks. Sobiva diivani valikul tuleks eelkõige silmas pidada, millist eesmärki see täidab. Kas diivan on mõeldud lõõgastumiseks kogu perele või soovitakse seda kasutada näiteks diivan-voodina. Seetõttu on olemas eriotstarbelisi mudeleid nii mehhanismide, istumismugavuse kui ka suuruste poolest.

Diivani ostmine nõuab kaalutletud otsust, sest hea ja kvaliteetne diivan on investeering aastateks. Valiku tegemisel arvesta juba olemasoleva sisustusega ning loo just sulle sobiv miljöö ja meeleolu. Diivanit võib kasutada ka efektse kujunduselemendina, mis sobib sinu interjööri.

Poes ringi vaadates tuleks alati proovida, millise tunde diivan istudes jätab. Mudeli valikul võiks mõelda sellele, kas soovitakse osta nurgalahendusega või sirge kujundusega diivanit, või kombineerida sobiva tugitooliga. Kui meelepärast suurust ei leidu, saab soovitud diivani kokku panna erinevatest moodulitest, mis võimaldavad luua just sinu ruumile sobiva lahenduse. Mänguruumi ja omanäolise lahenduse saavutamist toetavad erinevad kanga- ja jalgade valikud, millest hetke trendina võib välja tuua metallist diivanijalad.

Millest tunneb ära kvaliteetse diivani?

Foto: ISKU

Kvaliteetse diivani tunneb ära kasutatud materjalidest. Hea diivan on täispuidust raamistikuga ja on üles tõstes raske. Tähelepanu tuleks pöörata ka istme- ja seljapatjadele. Istmepadja eelistus on siiski personaalne – mõni eelistab pehmemat, teine kõvemat istumise pinda. Parima istumismugavuse annab mitmekihilise ülesehitusega ja sobiva vedrustusega istmepadi. Seljapadi peaks ülesehituselt olema selline, mis hoiab padja kuju ja on lihtsalt tagasi vormitav. Jälgi ka õmblusi, sest hästi õmmeldud servad rõhutavad kauni pealiskanga omadusi.

Diivani valimisel pööra tähelepanu ka selle kasutajatele. Liiga kitsa istme puhul on oht, et jäsemed surevad hõlpsalt. Arvestada tuleks ka istme nurga ning seljatoe kujuga. Kui selg vajab täiendavat tuge, tuleks valida seljapadi, mis toetab ka alaselga.

Millised on selle sügise trendvärvid?

Värvivalikul võiks silmas pidada kokkusobivust olemasoleva sisekujundusega. Värv peaks pakkuma mänguruumi ning võimaldama muuta muid sisustuselemente nii tihti, kui seda soovitakse. Sobiva värvi leidmine võib olla keeruline ülesanne, kuid õige valik aitab luua meeldiva õhkkonna, mis on lõõgastav ja loob rahustava meeleolu.

Foto: ISKU

Värvivalikutest on eelistatud neutraalsemad värvitoonid, mille kokku sobitamine ümbritseva keskkonnaga annab rohkelt võimalusi. Soositumad värvid on kindlasti valge, must, hall ja neutraalsed värvitoonid, mis on olnud lemmikuteks aastaid. Värvitoonid on eelkõige külmema alatooniga.

Trendina võiks välja tuua pastelsed värvitoonid, eelkõige roosa, salvei ning sinine. Eelistatud on heledam pastelne sinine, mida saab hõlpsalt sobitada kokku erinevate värvitoonidega ning võimaldab kasutada diivanit ka silmapaistva sisustuselemendina. Värv sobib nii erinevate stiilide kui ka ruumidega, on rahustava tooniga ning on ühtesobiv ka muude sisustuses kasutatud neutraalsete värvidega, nagu näiteks taupe või beežid alatoonid.

Kui soovid olla julge, vali silmapaistev värvioon - näiteks punane, või mängi erinevate mustritega. Mustri valikul on trendiks pigem tagasihoidlikumad mustrid. Vali näiteks muster, mis eemalt vaadates paistab huvitava ja ühtesulava tekstiilina ning kombineeri see julge mustriga dekoratiivpadjaga, mis jätab modernse ja maitseka lõpptulemuse.

Mida kangavalikul silmas pidada?

Shutterstoc

Kangast valides, võiks mõelda eelkõige diivani kasutamise peale. Mõtle, kui vastupidav peaks kangas olema, kas pind võib kuluda kiiresti või on näiteks pestav? Kui diivanit kasutatakse eelõige peres, kus on lapsi ja lemmikloomi, tasub valida kuntsmaterjali sisaldavaid kangaid. Sünteetilised materjalid on oma olemuselt paremini mustust hülgavad kui looduslikud materjalid. Kui valitud kangas on üleni sünteetiline võib kanga pind muutuda ajapikku topiliseks. Hea kangas on segu looduslikust ja tehismaterjalist. Sünteetiliste materjalide areng on olnud niivõrd kiire ja uued kangad tunduvad uskumatult meeldivat ning loodusliku ja tehismaterjali eristamine teineteisest on esmapilgul järjest raskem.

Leia just sinule sobiv diivan!

Laia diivanivalikuga saad tutvuda näiteks Isku mööblikaupluses, Tallinnas. Laialdasi valikuvõimalusi pakub näiteks Dutti tootevalik, mille seast leiad kindlasti just sinu ruumile sobiva lahenduse. Dutti tootepere pakub laialdast kanga, naha, jalgade ja suuruste valikut.

Sobiva diivani leidmist lihtsustavad erinevate moodulite valikud, mida saab omavahel kombineerida. Eri mudelite seast leiab ka erinevaid istme- ja seljapatju, mis pakuvad soovitud tuge ja istumismugavust.

Tutvu laia tootevalikuga Isku kaupluses ning küsi vajadusel abi müüjalt, kes oskab soovitada just sulle sobivat lahendust.

www.isku.ee

Eesti suurim sisutussaade jätkub: Superkodus sisustame elutuba!

Sel korral on kord elutoa sisustamise käes. Kuuendas saates on sinu valida on kahe elutoa vahel sisustussalongist Isku. Sina otsustad ja selle ka korterisse paigaldame.


Superkodu elutoamööbel on selgunud!

Kõikide hääletajate otsusena võitis Superkodu elutoalahingu Isku trendikas halli kangaga diivan ning koos sellega ka söögilauakomplekt. Omaltpoolt soovime palju õnne ka meie võitjale, kellele auhinnaks 500€ kinkekaart Isku salongist! Temaga võtame juba ise ühendust.

Võitis Trendikas hall kangas, laud ja kööginurk 58% osakaaluga.