Valgustite liigid ja nende lisad

 (1)
Valgustite liigid ja nende lisad
K-Rauta

Interjööris on oluline hästi ühildada loomulik ja kunstlik valgus, leida nendevaheline tasakaal ning säilitada lampide ja valgustite kasutamisel maitsekus.

Valgustid

Lühter - traditsiooniline, kandva karkassiga lakke kinnitatav valgusallikas. Reeglina ühe või mitme erineva võimsusega lambipesaga. Interjööris lühtrit mitte märgata on lihtsalt võimatu, seepärast valige toa stiiliga kohane valgusti.

Braad kasutatakse tubadevahelise või voodi kohal oleva ruumi valgustamiseks, aktsendi andmiseks pildi, foto või interjööri muu elemendi juurde. Kinnitatakse vahetult seinale, on varustatud hõlpsalt kättesaadava lülitiga. Eristatakse kuju ja plafooni seinapaksuse järgi.

K-Rauta

Põrandalamp – teisaldatav põrandalamp, mis annab hajutatud, suunatud või peegeldatud valguse. On erineva kuju, vormi ja värviga. Võib valida ultramoodsa metallist või klassikalise, raske ülaosaga. Põrandalampi on mõnus kasutada lugemisel, see loob sooja ja mugava keskkonna.

K-Rauta

Valgusdioodribad tunduvad ruumis ebastandardse ja dekoratiivsena. Neid on hõlbus paigaldada põrandale, lae või sokli alla. Valgustavad efektselt kööki. Valguslint teeb väikse toa visuaalselt suuremaks, kuid üle pingutada ei maksa, muidu väsite eredast valgusest kiiresti ära.

Seina- ja laevalgusteid on erineva vormi ja värvusega, nii klaasist, plastikust kui ka kristallist. Lisavad ruumi kergust ja õhulisust ning ei koorma seda üle. Eriti levinud on „taldrikud".

K-Rauta

Originaalne seina- ja laevalgusti lahendus on punktvalgusti. See on spetsiaalne punktvalgust andev valgusti. See on mugav, kuna lampi saab suunata igasse suunda ja valgustada üheaegselt mitut objekti.

K-Rauta

Punktvalgusteid paigaldatakse ripplagedesse, güprokist niššidesse ja võlvidesse. Soetada saab klassikalise, kalasilma, allasuunatud, prisma, tähistaeva või muud tüüpi punktvalgusti.

K-Rauta

Lambid ja plafoonid

Ükski valgusti ei tööta ilma lambita. Kaasaegseid lampe klassifitseeritakse kolme tunnuse alusel – valguse saamise viisi, pinge ja sokli tüübi järgi. Tinglikult jagatakse need järgmiselt:

  • Hõõglamp – tavaline lamp, mille peamine eelis on selle maksumus. Muus osas jääb ta teistele alla – ei talu põrutusi, pingekõikumisel põleb läbi, ei ole kauakestev, tarbib palju elektrienergiat.
  • Halogeenlamp – modifitseeritud hõõglamp. Plussidele lisandub pikk kasutusiga, miinustele – kiire kuumenemine.
  • Luminofoorlamp kuulub energiasäästlike valgusallikate hulka. Puudused: suurima valgustugevuse saavutamine võtab aega, reageerib halvasti miinustemperatuurile, ei talu sagedasi lülitusi, lambi sees on kahjulik gaas ja elavhõbedaaurud. Lisaks on 5 korda hõõgpirnist kallim.
  • Valgusdioodlamp – kõige kaasaegsem ja kallim, kuid tarvitab kõige vähem energiat.

K-Rauta


Valgustite plafoone eristatakse värvilahenduse ja kuju järgi. Populaarsed on koonilised, silindrilised ja ümarad. Plafooni värvus mõjutab valgustuse intensiivsust: küllastunud värvusega mudelid lasevad valgust halvemini läbi, tumedad neelavad seda, heledad ja poolläbipaistvad annavad ereda valguse.

Valgusallikate valik on lai. Meelde võib tuletada ka laualampe, luminofoor-, reflektor- ja ribalampe – nimekiri on lõputu, kuna tootjad rõõmustavad igal aastal uute mudelite ja modifikatsioonidega. Valige see, mis teile enam meeldib ja looge ruumis eriline õhkkond.

Vaata järgi, milline on K-rauta valgustite tootevalik

Superkodu saade 2: loome super garderoobi!

Selles saates valime Superkodusse garderoobi ning räägime sellest, milline võiks olla üks mõnus terass. Garderoobide valik kodudesse ei ole just teab, mis lihtne tegevus, kuid super valikud on täiesti olemas, kui pöörduda professionaalide poole. Ja seda me teemegi.


Superkodu garderoob on selgunud!

Superkodu sai endale garderoobi! Pingelise ja peaaegu võrdse hääletuse võitis valik number kaks, ehk graniithall garderoobituba. Samuti soovime palju õnne loosimise võitjale, kelleks sel korral on Jaroslava Morina. Võtame sinuga ühendust!

Võitis Garderoobituba hall 53% osakaaluga.